Leven’s Werk

LEVEN’s WERK

In november 2009 kwam voor de vijfde achtereenvolgende keer Cappella Amsterdam naar de Grote of Sint-Gudulakerk in Lochem om een requiemconcert uit te voeren. Dit fameuze koor, onder artistieke leiding van dirigent Daniel Reuss, staat momenteel bekend als één van de beste kamerkoren van Nederland.

Het thema van het concert in 2009 was ‘Lux aeterna’ – Eeuwig licht.

DSC03214

Voor dit vijfde Requiemconcert maakte Marijke op verzoek van de commissie een werk dat in het koor van de kerk kwam te hangen. Het is de mantel’ Leven’s Werk’, als metafoor voor de mens, voor zijn huid, voor de grens tussen ‘binnen’ en ‘buiten’; compleet met nette buitenkant, maar ook met kleerscheuren en barsten waardoor de fascinerende en kwetsbare binnenkant zichtbaar wordt. Een mantel gebonden aan en tegelijk verbonden met de zware, donkere, maar ook voedende kracht van de aarde. Een mantel waar bovenal het licht zich doorheen weeft.

DSC03007

Deze mantel is beschikbaar voor expositie. Wanneer u hierover meer informatie wilt, dan kunt u contact met Marijke opnemen.

DSC03018

In de 40-dagentijd van 2012 werd de mantel in de Thomaskerk in Den Haag geëxposeerd, bij een semi-concertante uitvoering van de Matthäus Passion door het Westlands Bachkoor. Solisten waren o.a. Marijn Zwitserlood (Christus) en Marcel Beekman (Evangelist).

mattheus passion mrt 2012 den haag

(terug naar portfolio)