DDK

 

Het Deense Dames Kollektief wordt gevormd door een groep van zeven creatieve vrouwen met een focus op Scandinavische kunst en design. Vanaf 2007 reisde het DDK regelmatig naar Denemarken om er kunst op te snuiven en te werken. In 2014 deed het DDK mee aan een internationale tentoonstelling van kunstenaarsboeken in het Doverodde Book Arts Center in Denemarken. Maar ook in de jaren daaraan voorafgaand, is er veel gebeurd en gemaakt. De neerslag daarvan werd in oktober 2015 in een eerste groepstentoonstelling aan het publiek getoond. Sindsdien exposeert het kollektief met een zekere regelmaat in Lochem.

IMG_4418v.l.n.r.: Marijke en Rieky (links voor), Els, Mar en Froukje (links achter), Coosje en Ida (rechts).

Het Deense Dames Kollektief, in het dagelijks spraakgebruik: de Dames, is een groep creatieve vrouwen met een speciale belangstelling voor Denemarken en Deense/Scandinavische kunst en design. Het begon allemaal in 2007, toen vanuit Marijke’s cursussen het idee ontstond om een excursie naar het Nolde Museum en aansluitend naar Denemarken te organiseren. 

De Dames komen sindsdien regelmatig bij elkaar en beoefenen een scala aan creatieve en ambachtelijke vaardigheden. Zij werkten mee aan diverse kunstprojecten. Inmiddels heeft het Kollektief zeven creatieve reizen naar Denemarken erop zitten, waarvan de laatste plaatsvond in het voorjaar van 2019.

(klik op de foto’s voor een grotere weergave)

Voor meer werk van Marijke, zie portfolio

 

The Doverodde Experience

In het voorjaar van 2014 gingen de Dames voor de vijfde maal naar Denemarken. Bij die gelegenheid heeft het Kollektief meegedaan aan een expositie van kunstenaarsboeken in het Doverodde Book Arts Centre. Klik op onderstaande poster voor informatie en een foto-impressie.

doverodde0