De Selfie Wolf Calendar

Een grootvader vertelde zijn kleinzoon: “Er zijn in ons binnenste steeds twee wolven met elkaar in gevecht  – de wolf van angst en haat, en de wolf van liefde en vrede.” Zijn kleinzoon stelde toen de allerbelangrijkste vraag: “Welke wolf zal winnen, grootvader?” En de grootvader antwoordde: “De wolf, die we voeden.”
(indiaanse wijsheid)

01a 

Ieder mens heeft zo zijn eigen wolven….

…en de overeenkomsten tussen mens en wolf zijn opmerkelijk en intrigerend.
Lees maar eens een tekst over wolven, hun gedrag, hun habitat,
en je kunt het woord ‘wolf’ bijna altijd vervangen door het woord ‘mens’, zonder dat de tekst onzinnig wordt. De ironie van dit fenomeen inspireerde Marijke van Dijk tot het maken van de ‘Selfie Wolf Calendar’.

De ‘Selfie Wolf Calendar’ is een (zelf)portret en kan gebruikt worden als bureau-kalender; de kalender werkt daardoor als een spiegel… waarbij de rode draad wordt gevormd door de intrigerende overeenkomsten tussen mens en wolf.

Het handgedrukte origineel van de ‘Selfie Wolf Calendar’ werd in mei en juni 2014 in het Doverodde Book Arts Center in Denemarken geëxposeerd.
 

De ‘Selfie Wolf Calendar’ (Engelstalig) is inmiddels uitgebracht in een gedrukte editie van 20 exemplaren (druk: Foto Modern, Lochem).

Een gesigneerd exemplaar van de kalender is verkrijgbaar bij Foto Modern, en bij de kunstenaar, en kost €85,= (excl. evt. verpakking en verzending).

Een paar pagina’s uit de ‘Selfie Wolf Calendar’:
(klik aan voor een groter beeld)