Nieuws

Tijdens de Lochemse Kunstroute van 2023 exposeert het Deense Dames Kollektief in Hoog Langen, Barchemseweg 99 in Lochem. De Dames tonen zeer divers werk dat geïnspireerd is op de thema’s Sprookjes en Sprookjesbossen. Is het droom of realiteit?
De expositie is te bezoeken op zaterdag 8 april, zondag 9 april en maandag 10 april van 11.00 tot 17.00 uur.

LEESVOER 

In de NRC staan regelmatig boeiende artikelen over kunst en kunstenaars. Hieronder vind u enkele links naar artikelen, die goed aansluiten op onderwerpen uit recente blogs op deze site. Klik op de link om een artikel te lezen.

 

LEZINGEN


Judith Leyster, Zelfportret (ca. 1630), National gallery of Art, Washington DC

Komend voorjaar komt de grootste tentoonstelling ooit van werk van Johannes Vermeer (1632-1675) in het Rijksmuseum te Amsterdam. In het kader daarvan biedt de Vrije Academie een aantal colleges op diverse locaties, en online:

Voor informatie en opgave: klik op de links.

 

International Print Mail Art Project

De Stichting Grafein lanceerde afgelopen voorjaar een internationaal mail art project. Uiteindelijk deden 286 kunstenaars uit 33 landen hier aan mee. 

 

Marijke van Dijk, Of er is een weg, of ik vind een weg, of ik maak een weg (linoleumsnede op postkaartformaat, 2021)

 

Een diepe voor in de aarde – weg van mensen

Een diepe voor in de aarde (omslag)

Marijke van Dijk en Steven van Campen, 2008, Uitgeverij Skandalon, ISBN 978-90-76564-52-4.

Een diepe voor in de aarde geeft een intiem beeld van menselijk lijden, ongeacht tijd, cultuur, geloofsovertuiging of politiek. Lees meer…

 

De expositie van de veertien werken van Een diepe voor in de aarde zal in de veertigdagentijd van 2023 te zien zijn in de Protestantse Kerk De Schakel te Wijchen.

Het bijbehorende boek Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen (ISBN 978-90-76564-52-4) is te verkrijgen bij Uitgeverij Skandalon of bij uw reguliere boekhandel.

 

Contact in Coronatijden


Marieke de Wit > Marijke van Dijk: We can                       


Marijke van Dijk > Marieke de Wit: De doorstreepte stilte

Het Grafiekplatform is dit voorjaar gestart met een grafiek-estafette, Contact in coronatijden. Honderdachtentwintig grafische kunstenaars (waaronder ondergetekende) zijn at random ingedeeld in koppels van twee. Iedere deelnemer maakte een ‘half’ werk en stuurde dat naar zijn maatje, die er vervolgens op verder werkte. Zo ontstond een bijzonder contact tussen geïsoleerde grafici, met als resultaat een tentoonstelling van 128 gezamenlijk gemaakte werken, aanvankelijk alleen virtueel, later op diverse locaties. Deze grafische collectie zal bovendien deel uit gaan maken van de digitale #coronacollectie Nederland.

 

OUD NIEUWS

Grafiek2019
Wingtip Leftover Project

Jubileumexpositie VOG in Leeuwarden
DDK: overzichtsexpositie oktober 2015
DDK:  ‘Ulvetiden’, expositie van kunstenaarsboeken in Denemarken
DDK: Project Mail Art Books
Boundless Book Mania Amsterdam
Wharepuke Print Studio, Nieuw Zeeland 

(terug naar boven)