Nieuws

Online lezing: Suze Robertson (1855-1922)

Van 24 september 2022 t/m 5 maart 2023 is er in Museum Panorama Mesdag een overzichtstentoonstelling van werk van de Haagse kunstenares Suze Robertson (1855-1922), ter gelegenheid van haar 100ste sterfdag.  Suze Robertson wordt inmiddels gerekend tot de grote kunstenaars van haar tijd.  Haar werk is een mix van sociaal realisme en expressionisme, en vertoont onder andere parallellen met het werk van Vincent van Gogh. Robertson was een radicale vernieuwer: met haar expressieve, kloeke, ‘mannelijke’ manier van schilderen en tekenen en haar zeer eigen kleurgebruik, was zij één van degenen, die de Nederlandse kunst aan het begin van de 20ste eeuw naar nieuwe hoogten tilde. In de lezing wordt haar werk bekeken vanuit een vrouwelijk perspectief, in de context van Robertsons tijd.

ONLINE LEZING: Dinsdagavond 18 oktober om 20.00 uur, via ZOOM. U kunt zich HIER opgeven. Kosten: €7,50 p.p.

 

International Print Mail Art Project

De Stichting Grafein lanceerde afgelopen voorjaar een internationaal mail art project. Uiteindelijk deden 286 kunstenaars uit 33 landen hier aan mee. De online catalogus met alle werken is HIER te bekijken.

 


Marijke van Dijk, Of er is een weg, of ik vind een weg, of ik maak een weg (linoleumsnede op postkaartformaat, 2021)

 

Een diepe voor in de aarde – weg van mensen

Een diepe voor in de aarde (omslag)


Marijke van Dijk en Steven van Campen, 2008, Uitgeverij Skandalon, ISBN 978-90-76564-52-4.

Een diepe voor in de aarde geeft een intiem beeld van menselijk lijden, ongeacht tijd, cultuur, geloofsovertuiging of politiek. Lees meer…

 

De expositie van de veertien werken van Een diepe voor in de aarde zal in de veertigdagentijd van 2022 te zien zijn in De Voorhof te Kesteren.

Het bijbehorende boek Een diepe voor in de aarde. Weg van mensen (ISBN 978-90-76564-52-4) is te verkrijgen bij Uitgeverij Skandalon of bij uw reguliere boekhandel.

 

Contact in Coronatijden


Marieke de Wit > Marijke van Dijk: We can                       


Marijke van Dijk > Marieke de Wit: De doorstreepte stilte

Het Grafiekplatform is dit voorjaar gestart met een grafiek-estafette, Contact in coronatijden. Honderdachtentwintig grafische kunstenaars (waaronder ondergetekende) zijn at random ingedeeld in koppels van twee. Iedere deelnemer maakte een ‘half’ werk en stuurde dat naar zijn maatje, die er vervolgens op verder werkte. Zo ontstond een bijzonder contact tussen geïsoleerde grafici, met als resultaat een virtuele tentoonstelling van 128 gezamenlijk gemaakte werken, die je HIER kunt bekijken op de site van het Grafiekplatform. Zo mogelijk komt er op den duur een fysieke tentoonstelling van de werken. Deze grafische collectie zal bovendien deel uit gaan maken van de digitale #coronacollectie Nederland.

 

OUD NIEUWS

Grafiek2019
Wingtip Leftover Project
Jubileumexpositie VOG in Leeuwarden
DDK: overzichtsexpositie oktober 2015
DDK:  ‘Ulvetiden’, expositie van kunstenaarsboeken in Denemarken
DDK: Project Mail Art Books
Boundless Book Mania Amsterdam
Wharepuke Print Studio, Nieuw Zeeland 

(terug naar boven)