DesiBelle

Originele handgemaakte oorbellen uit eigen atelier

De opbrengst van deze sieraden komt ten goede aan Plan International, dat zich inzet voor onderwijs aan meisjes in ontwikkelingslanden.

DesiBelle specialiseert zich inmiddels in oorbellen van Venetiaanse Murano glaskralen. Deze kralen zijn afkomstig van het eilandje Murano bij Venetië, dat al sinds de middeleeuwen beroemd is om het fraaie glaswerk. Echte Murano glaskralen zijn handgemaakt en daarom kunnen er subtiele verschillen optreden in grootte en kleurtekening. Behalve glas in fraaie tinten wordt vaak bladgoud of zilver verwerkt in de kralen. Murano’s zijn feestelijk, kleurrijk, extravagant, of juist subtiel ingetogen… maar altijd bijzonder. Dit maakt echte Murano’s uniek, maar ook kostbaar. De Murano oorbellen zijn op kleur en type in categorieën onderverdeeld.

Bij DesiBelle kun je ook terecht voor originele Vermeer-oorbellen (zie ook: Het meisje zonder parel), en nog veel meer ander moois.

De meeste paren oorbellen in de collectie zijn uniek. Van enkele zijn meerdere paren. Het kan zijn dat de oorbellen, die je graag wilt, al verkocht zijn. Afhankelijk van de beschikbaarheid van materiaal kan ik een paar op bestelling nogmaals maken. Er zullen regelmatig nieuwe paren oorbellen op deze pagina geplaatst worden. Prijzen zijn excl. verpakkings-  en verzendkosten (€5,- in Nederland). Voor informatie en aanschaf van DesiBelle oorbellen, neem contact op met Marijke. Wil je bij je bestelling a.u.b. het nummer en de beschrijving van de gewenste oorbellen opgeven?

Onderhoud: de oorbellen NIET nat schoonmaken, maar opwrijven met een zachte droge doek; zilveren delen evt. opwrijven met een speciale zilverdoek (niet geschikt voor vergulde delen).

 

Murano Venetiaans glas 

Blauw blauw

Druppels

Water-ijs

Rood, goud, purper en chocola

Feestelijk extravagant

Ingetogen zwart-witgoud-zilver

Glazen hartjes

Grasgroen

 

Vermeer Serie

Vermeers ‘Meisje met de parel’ draagt een prachtige oorbel, maar het is géén parel. Het meest waarschijnlijk is, dat de ‘parel’ bestaat uit zilver, (verzilverd) glas, of misschien gepolijst tin. Logisch, want een echte parel van die omvang zou bijna onbetaalbaar zijn. Het doet overigens helemaal niets af aan de charme van Vermeers Meisje. Vrijwel iedereen kan zich dus een ‘Vermeer-parel’ veroorloven. Zie ook: Het meisje zonder parel.

 

Diversen

Schelp, parel, glas

 

Halfedelstenen

 

Engeltjes

 

© DesiBelle 2023