Nieuws

Een diepe voor in de aarde (omslag) Een diepe voor in de aarde – weg van mensen

Marijke van Dijk en Steven van Campen, 2008, Uitgeverij Skandalon, ISBN 978-90-76564-52-4.

Een diepe voor in de aarde’ omvat veertien schilderingen en gedichten, geïnspireerd op de klassieke kruisweg. De thema’s die dit verhaal aanreikt, blijken echter zeer actueel: zij verbeelden de levensweg die ieder van ons op aarde gaat, de kringloop van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente. Deze kruisweg is een metafoor van ons leven, een zoektocht ook, verbeeld in fascinerende schilderingen van Marijke van Dijk en indringende gedichten van Steven van Campen. Het eigentijdse idioom maakt het geheel tot een uniek document.  ’Een diepe voor in de aarde’ geeft een intiem beeld van menselijk lijden, ongeacht tijd, cultuur, geloofsovertuiging of politiek. Lees meer…

De veertien schilderingen van Een diepe voor in de aarde worden zeer regelmatig geëxposeerd op locaties in het hele land. Wanneer u informatie wenst over expositie van ‘Een diepe voor in de aarde’, neemt u dan contact op met Marijke.

Mocht u belangstelling hebben om het beeldmateriaal uit Een diepe voor in de aarde te gebruiken bij projecten, dan is een CD-ROM met afbeeldingen ter uitleen beschikbaar.

Het boek Een diepe voor in de aarde kunt u bestellen via de boekhandel, bij Uitgeverij Skandalon (www.skandalon.nl), of bij Marijke van Dijk. 

 

logo kunstroute

Lochemse Kunstroute, Paasweekend 2018

Tijdens de Lochemse Kunstroute 2018 exposeert het Deense Dames Kollektief in Hoog Langen, Barchemseweg 85, Lochem. 

In deze expositie wordt naast gezamenlijk werk, dat  onder andere tijdens reizen naar Denemarken gemaakt is, ook persoonlijk werk getoond, in een breed scala aan materiaal en technieken. Het oeuvre van het DDK omvat tekeningen, schilderijen, grafisch werk, sieraden, handgemaakte boeken en papierkunst, textiele werkvormen en driedimensionale objecten.

De expositie is open van zaterdag 31 maart t/m maandag 2 april, van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Leftovers-VIII-Call Het achtste Wingtip Leftover Project

Een feestje voor het goede doel én voor grafici van over de hele wereld! Het initiatief is afkomstig van Wingtip Press (Idaho, VS). 

After cleaning out the flat files and finding dozens of little scraps of printmaking papers jamming up the file drawers, the folks at Wingtip Press in Boise, Idaho realized they probably weren’t alone with the dilemma of what to do with all those too-precious-to-toss leftover paper scraps. An invitation went out to fellow printmakers to participate in a print exchange to use all those lovely little leftover scraps to create a small edition of prints. Artists submit an edition of 15 prints and receive a dozen prints in return. One print is held for exhibitions and one print is included in a silent auction to raise funds for the Hunger Relief Task Force. The exchange has included printmakers from Australia to Arizona, Canada to Colorado, Nevada to New Zealand, Korea to Kansas, Wales to Washington, and places in between.

Marijke is deelnemer aan de achtse editie van het Leftover Project, en heeft inmiddels een serie drukken opgestuurd. Het werken met resten papier en afgekeurde etsen op mooi papier bleek echter zo uitnodigend, dat zij het idee voortgezet heeft in haar eigen leftover-project. Het resultaat hiervan kunt u zien op de expositie van het Deense Dames Kollektief, welke in het Paasweekend van 2018 plaatsvindt in Lochem. 

 

Selfie Wolf Calendar (Marijke van Dijk) Selfie Wolf Calendar

De ‘Selfie Wolf Calendar’ is gedrukt in een oplage van 20 exemplaren.

De ‘Selfie Wolf Calendar’ was Marijke’s bijdrage aan het kunstenaarsboeken-project ’Ulvetiden’ in Denemarken. Deze bureau-kalender geeft een ironische kijk op de frappante overeenkomsten tussen mens en wolf. Lees meer…

Wanneer u belangstelling hebt om een ‘Selfie Wolf Calendar’ aan te schaffen, neem dan contact op met Marijke (because of the international character of the ‘Ulvetiden’ project, the Selfie Wolf Calendar is only available in the English language)

 

 OUD NIEUWS

DDK: overzichtsexpositie oktober 2015
DDK:  ’Ulvetiden’, expositie van kunstenaarsboeken in Denemarken
Duits-Nederlandse Grafiekbeurs 2014 in Borken
DDK Project Mail Art Books
Boundless Book Mania Amsterdam
Wharepuke Print Studio, Nieuw Zeeland 

(terug naar boven)