Nieuws

 Een diepe voor in de aarde (omslag) Een diepe voor in de aarde – weg van mensen

Marijke van Dijk en Steven van Campen, 2008, Uitgeverij Skandalon, ISBN 978-90-76564-52-4.

In deze serie kruiswegstaties, een eigentijdse interpretatie van de klassieke kruisweg, wordt de levensweg van de mens verbeeld en verwoord als een weg die ieder van ons gaat in de aardse kringloop van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente. De veertien werken, weergegeven in het boek, worden regelmatig geëxposeerd op diverse plaatsen in het land. 

In de veertigdagentijd van 2017 reist de expositie naar de Dorpskerk van Noordwolde, Groningen. 

1445293006 DSC08490k DSC08491k

Wanneer u informatie wenst over expositie van ‘Een diepe voor in de aarde’, neemt u dan contact op met Marijke.

Mocht u belangstelling hebben om het beeldmateriaal uit ‘Een diepe voor in de aarde’ te gebruiken bij projecten, dan is een CD-ROM met afbeeldingen ter uitleen beschikbaar.

Het boek ‘Een diepe voor in de aarde’ is bij de expositie verkrijgbaar. Ook kunt u het bestellen via de boekhandel, bij Uitgeverij Skandalon (www.skandalon.nl), of bij Marijke van Dijk. 
Lees meer…

 

postermvdg_35 Maand van de Grafiek: oktober 2016

Het doel van de door de VOG (Vereniging voor Originele Grafiek) georganiseerde Maand van de Grafiek 2016 is om de grafiek als kunstvorm in al zijn diversiteit een stevige impuls te geven door middel van een tweejaarlijks weerkerende landelijke manifestatie. Deze manifestatie is gericht op zowel een breed publiek als ook op een professionele groep van liefhebbers, kunstenaars en kunsthandelaren. Op veel locaties in het hele land vinden exposities plaats in de Maand van de Grafiek.

In oktober 2016 zijn in Galerie IJsselsalon in Zutphen grafisch werk en kunstenaarsboeken geëxposeerd van Rudi Bastiaans, Ton Martens, Justine van der Noordaa, Willem Moeselaar, Béa Verheul, Frans Baake en Marijke van Dijk.

De VOG  was in de Maand van de Grafiek ook vertegenwoordigd op de gerenommeerde kunstbeurs Art The Hague, met de expositie Blauwdruk. Werken in alle denkbare grafische technieken, vulden twee lokalen op de eerste verdieping van de Fokker Terminal: 150 grafische werken in alle tinten blauw, alle vierkant ingelijst, om de wanden van onder tot boven te bedekken. Hiermee werd een blauw “Gesamtkunstwerk” gecreëerd, een blauwe installatie om doorheen te wandelen, bij stil te staan, uit te rusten, of gewoon van te genieten. Deze ledententoonstelling leverde een zeer divers en boeiend beeld op van de huidige grafische kunst. Werk van Marijke maakte deel uit van de Blauwdruk expositie.

  

Selfie Wolf Calendar (Marijke van Dijk) Selfie Wolf Calendar

De ‘Selfie Wolf Calendar’ is gedrukt in een oplage van 20 exemplaren.

De ‘Selfie Wolf Calendar’ was Marijke’s bijdrage aan het kunstenaarsboeken-project ’Ulvetiden’ in Denemarken. Deze bureau-kalender geeft een ironische kijk op de frappante overeenkomsten tussen mens en wolf. Lees meer…

Wanneer u belangstelling hebt om een ‘Selfie Wolf Calendar’ aan te schaffen, neem dan contact op met Marijke (because of the international character of the ‘Ulvetiden’ project, the Selfie Wolf Calendar is only available in the English language)

 

 OUD NIEUWS

DDK: overzichtsexpositie oktober 2015
DDK:  ’Ulvetiden’, expositie van kunstenaarsboeken in Denemarken
Duits-Nederlandse Grafiekbeurs 2014 in Borken
DDK Project Mail Art Books
Boundless Book Mania Amsterdam
Wharepuke Print Studio, Nieuw Zeeland 

(terug naar boven)